Muzikanten Animoso

_DSC7556Hadewijch Voorn  (sopraan) studeerde zang aan het Brabants Conservatorium bij Frans Fiselier, en volgde haar masteropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), bij Henny J. Diemer, waar zij deelnam aan de operaklas bij regisseur Monique Wagenmakers, gastregisseur David Prins en coach Jan Slothouwer. Momenteel wordt zij gecoacht door Charlotte Margiono. Zij volgde masterclasses bij Nelly Miricioiu, Rudolf Jansen, Gemma Visser, Ira Siff, Jard van Nes en Ann Murray.  Hadewijch werkte samen met dirigenten als Ed Spanjaard, Florian Heyerick, Stefan Veselka en David Levi. Met Jac van Steen bij de Neurenberg Symfoniker en met Jan-Willem de Vriend bij het Brabants Orkest. Daarnaast heeft ze meerdere liedrecitals gegeven samen met de pianist Kelvin Grout. Hadewijch zong in diverse opera o.a. Vierde Maagd in Elektra van R. Strauss, Irene in Wagners Rienzi, Eerste dame in die Zauberflöte, Dido in Dido and Aeneas, Imelda in Oberto, Conte di San Bonifacio van Verdi, ‘Gekke Heks’, in de opera Tijdvaarders van Gerard Beljon, i.s.m. orkest ‘De Volharding’, onder leiding van Ruud van Eeten. Zij zong bij diverse opera gezelschappen waaronder Opera Zuid, Nederlandse Reisopera, Opera Spanga en de Nationale Opera.

_DSC7552

Yvonne Kok (mezzo-sopraan) behaalde haar diploma zang aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij Valerie Guillorit en Sasja Hunnego. Daarnaast volgde Yvonne lessen en masterclasses bij onder andere Jard van Nes, Bernarda Fink, Nelly Miricioiu en Margreet Honig. Momenteel wordt Yvonne gecoacht door Ira Siff. Als soliste verleende Yvonne medewerking aan uitvoeringen van diverse oratoria en cantates. Hierbij werkte zij samen met orkesten als het Gelders Orkest en Sinfonia Rotterdam. Ook in de opera is zij actief. Zij vertolkte de rol van Mrs. Herring (Albert Herring, Britten), Bastien (Bastien und Bastienne, Mozart) Ruggiero (Alcina, Händel), Olga (Onegin, Tchaikovsky). In april 2012 zong zij de rol van Marcellina in een bewerkte versie van Mozart’s Le Nozze di Figaro binnen het Resident Artists Programme (RAP) van de Nederlandse Reisopera. Yvonne zingt op freelance basis in het koor van de Nationale Opera. Yvonne werkt daarnaast regelmatig samen met diverse pianisten, en gaf recitals in onder andere de kleine zaal van het Concertgebouw, de grote zaal van het Muziekgebouw aan ’t IJ (voorprogramma serie Grote Zangers), Muziekgebouw Frits Philips, concertzaal de Harmonie in Leeuwarden en tijdens het Peter de Grote Festival.

_DSC7566

Klarijn Verkaart (mezzo-sopraan) startte na haar studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de Vrije Universiteit te Amsterdam haar opleiding klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij tijdens haar bachelor en master studeerde bij Sasja Hunnego, Phyllis Ferwerda en Peter Nilsson. Zij nam deel aan de Opera basisklas van de Dutch National Opera Academy en zong mee in verschillende producties. Zij vertolkte o.a. de rol van ‘The mother’ in Mavra van Stravinsky, een productie van de DNOA met het Residentie Orkest o.l.v. Lucas Vis en Asko Schoenberg o.l.v. Etienne Siebens. Zij nam deel aan de Rotterdamse Operadagen en aan de productie Orfeo ed Euridice van Gluck in en op de vijver van Paleis Soestdijk. Klarijn volgde masterclasses bij Jard van Nes, Nelly Miricioiu, Roberta Alexander, Albert Bonnema, Malcolm Martineau en bij De Nationale Opera en ze werd gecoacht door Gemma Visser en Maurits Draijer. Klarijn treedt regelmatig op als soliste en met verschillende ensembles en heeft  haar medewerking verleend aan diverse radio- en cd-opnames. Zij soleerde o.a. in cantates van Bach, missen van Schubert, Haydn en Mozart, de Petite Messe Solennelle van Rossini, het Gloria van Vivaldi, de Elias van Mendelssohn, het Requiem van Mozart, Heinichen en Bruckner, het Oratorio de Noël van Saint-Saëns, de Misa Buenos Aires van Palmeri, The Light of Life van Elgar, The Armed Man: A Mass for Peace van Jenkins in het World Forum Theater en The Jerusalem Passion van Wylie in De Doelen. Klarijn maakt deel uit van het freelance koor van De Nationale Opera.

_DSC7555

Elsbet Remijn en Claudette Verhulst studeerden klassiek piano. Ze leerden elkaar kennen in de klas vanRian de Waal op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Elsbet enClaudette behaalden daar in 2014 hun Masterdiploma, respectievelijk bij Ellen Corver en David Kuijken.  Als duo geven zij verrassende concerten met een ‘vleugeltje’ theater. Ze traden o.m. op in Het Concertgebouw in Amsterdam, de Oosterpoort in Groningen en tijdens het UitFestival in Den Haag. Ook gaven Beth & Flo in 2017 concerten in New York en op Sicilië. Op Sicilië werden zij bij hun deelname aan IBLA Grand Prize – een internationaal concours – met een 8,7 onderscheiden als ‘Most Distinguished Musicians’ en bovendien ontvingen zij een eervolle vermelding voor hun uitvoering van een werk van de Nederlandse componist Ruben Naeff. Het duo treedt op in concertzalen en in theaters, maar even lief op plekken waar klassieke muziek nooit klinkt. Zo speelden Beth & Flo in de zomer van 2015 tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam in een boksschool de voorstelling Slaande Ovatie, geregisseerd door Jorinde Keesmaat, waarin de dames niet alleen pianistes waren, maar ook boksers. In 2016 brachten zij hun eerste opnames uit op hun Vleugeltje Klassiek: de enige echte Beth & Flo-USBstick! De Vleugeltjes Klassiek werden volledig gefinancierd d.m.v. crowdfunding via voordekunst.nl.

_DSC7559Verhalen, verrassingen en interactie met het publiek zijn belangrijke elementen in de concerten van Beth & Flo. Het duo is in volle vaart op een ontdekkingsreis om alles wat er mogelijk is met klassieke muziek zich eigen te maken – waarbij ze hun publiek graag meenemen!